САЩ имат намерение да предприемат по-сериозни мерки за борба с корупцията.

...
САЩ имат намерение да предприемат по-сериозни мерки за борба с корупцията.
Коментари Харесай

Американският посланик: Ще кажем името на първия българин, който няма да влиза в САЩ заради корупция

САЩ имат желание да подхващат по-сериозни ограничения за битка с корупцията. Затова скоро ще оповестим първият българин, на който ще му бъде неразрешено да влиза на американска територия поради корупция, което ще стане до няколко дни. Това съобщи американският дипломат в България Херо Мустафа. Тя добави, че държавният секретар Майк Помпео ще направи това.
Мустафа предизвести пред Нова телевизия, че това име на българин ще е първото, само че ще има и други. Вашингтон има намерение да работи и съгласно Закона " Магнитски " – нормативният акт, основан за битка точно с корупция в чужбина. А за първия случай, американският дипломат посочи, че е доста сериозен и явен.
Припомняме, че отдавна насам поради банкрута на КТБ и бягството на Цветан Василев има клюки, че против депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски ще има реакция на САЩ именно по Закона „ Магнитски ”. Срещу Пеевски има дело в САЩ заради пране на пари, само че то е гражданско – детайлности си припомнете в този материал!
Попитана за американската позиция за българската права на " Турски поток ", Мустафа отвърна, че диверсификацията не би трябвало да бъде единствено " кардинална ". Тя подсети, че ще има наново посещаване на американски специалисти в България и акцентира, че концепцията е да се реализира диверсификация на процедура, освен на доктрина. Американският дипломат подсети, че за 30% от българите сметките за ток са по-голямо задължение от храната и това може да се промени единствено с действителна енергийна диверсификация.
Мисля, че имам огромен шанс да бъда дипломат в България. Аз и моето семейство обичаме тази красива страна, съобщи Мустафа. На въпрос дали ѝ е било мъчно да научи български език, тя отвърна, че не счита нашия език за толкоз сложен и даде образец с думата „ благодаря ” – харесва ми по какъв начин се изтъркулва по езика, посочи американският дипломат, като сподели, че учи български всяка заран, преди да отиде на работа.
„ Впечатлена съм най-вече от силата на българския народ ”, сподели още американският дипломат и увери, че се среща с доста хора, които желаят положително бъдеще за България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР